Σταύρος Δεληγιαννίδης

qode interactive strata
Ερευνητική Μονάδα Β: Ευρυζωνικών Επικοινωνιών, Δικτύων και Κυβερνοασφάλειας

Υποψήφιος Διδάκτορας

Ο Σταύρος Δεληγιαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικών και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Μικροηλεκτρονική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 2004 και 2007 αντίστοιχα.

 

Από το 2008 ως το 2012 εργάστηκε ως βοηθός ερευνητή στο Εργαστήριο Οπτικών Επικοινωνιών του Τμήματος Πληροφορική και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα.

Από το 2010 εργάζεται στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής T.E. του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ως Καθηγητής Εφαρμογών / Εργαστηριακός Συνεργάτης, διδάσκοντας Ηλεκτρονικά (Αναλογικά και Ψηφιακά), Μικροηλεκτρονική, Παράλληλη Επεξεργασία, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Μικροεπεξεργαστές, Ενσωματωμένα Συστήματα, Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα Υπολογιστών.

 

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν Μηχανική Μάθηση, Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος, Παράλληλη Επεξεργασία και Οπτικές Επικοινωνίες.

Οι δημοσιεύσεις του μπορούν να βρεθούν εδώ:

https://scholar.google.gr/citations?user=TnxH3I4AAAAJ&hl=el

 

Ασχολείται με τα 3d γραφικά, τον προγραμματισμό gpu και την επιτάχυνση υλικού και λογισμικού. Από το 2018 εκπονεί διδακτορική έρευνα με θέμα την επεξεργασία σήματος σε συστήματα οπτικών επικοινωνιών υπό την επίβλεψη του Δρ. Αντ. Μπόγρη.